Fenny Geyssen

†††††††† Cursus schilderen met vette tempera op krijtpaneel†††

†††††††††††† (6 zaterdagochtenden)

 

†††††††††††††††††

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

† †††††††††††††† Landschap schilderen††††††††† †††††††††††††††† †††††††††††††††† †††††††††††††††† ††††††††††††††††

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

†††††

† †††††††††††††† Kleurtechnieken†††† †††††††††††††††† †††††††††††††††† †††††††††††††††† ††† Portretschilderen

 

†††††††††††††††† Vette tempera op krijtpaneel

 

†††††††††††††††† De afbeeldingen hierboven tonen enkele mogelijkheden die er zijn om een tempera schilderij in eigen stijl† te schilderen en te †††††††††††††††† experimenteren.

†††††††††††††††† De vette tempera is een verf op basis van een bindmiddel waar eigeel† vetter is gemaakt . OliŽn en harsen† zijn er aan toegevoegd. †††††††††††††††† In de Russische icoonschildertechniek wordt hier ook gebruik van gemaakt en je kunt er heel vloeiend mee schilderen. Toch is de †††††††††††††††† verf is op waterbasis.

†††††††††††††††† De tijd die je nodig hebt voor het maken van een tempera schilderij hangt af van de complexiteit† van het schilderij. Wil je een †††††††††††††††† uitgewerkte voorstelling, dan heb je zeker wel† 6 keer nodig om tot een schilderij te komen zoals hier rechtsboven is afgebeeld.

†††††††††††††††† Het is mogelijk om naar eigen ontwerpen te werken, of naar al bestaande afbeeldingen.† We werken op krijtpanelen en met† †††††††††††††††† gewreven pigmenten. Ook experimenteren wij op verschillende papiersoorten.

†††††††††††††††† We starten† met het wrijven van de pigmenten en zetten ons ontwerp op het paneel.

†††††††††††††††† Ook gaan we aan de gang met de eerste verflagen en geef ik uitleg over de historie en techniek van deze verf.

†††††††††††††††† Er worden extra kosten berekend voor het paneel en de pigmenten, maar ander materiaal is bij de prijs inbegrepen.

†††††††††††††††† Voor meer informatie en prijzen zie pagina Workshops en Cursussen

IMG_7397.JPGFullSizeRender (2proces tussenfase Oostbroek.jpgtempera grassa zomaar.jpgZahra zomer 2013 gecomprimeerd.jpg